Wat is stille verkoop en hoe komt mijn huis op funda?

Stille verkoop, hoe werkt het?

Huizenbezitters die hun woning niet openbaar willen aanbieden, vinden een oplossing in stille verkoop. Er zijn verschillende redenen om hiervoor te kiezen. Bijvoorbeeld omdat je niet bekend wilt maken dat je gaat verhuizen, je woning niet met foto’s op het internet wilt plaatsen, of via makelaars alleen serieuze gegadigden over de vloer wilt krijgen.

Bij stille verkoop komt er dus geen bord in de tuin of op het raam, geen pagina op Funda en geen publicatie in de krant of op social media. De woning wordt alleen aangeboden aan mensen die actief zoeken naar een woning zoals deze. Daarmee spreek je een minder grote maar wel specifiekere doelgroep aan.

Wie zijn deze woningzoekenden?

Dit zijn mensen die als woningzoekende staan ingeschreven in het uitwisselingssysteem van de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars waarbij wij zijn aangesloten. Zij lieten hiervoor een zoekprofiel achter met hun woonwensen en budget. Zo kunnen ze eenvoudig gematcht worden aan woningen die hieraan voldoen.

Hoe zet ik mijn huis in de stille verkoop?

Wij plaatsen je woning in het NVM-systeem met een pakkende verkooptekst, goede foto’s en alle benodigde documenten. De prijs wordt niet altijd vermeld, dit kan ook een prijs op aanvraag zijn. Na publicatie weten alle NVM-makelaars dat deze woning in de verkoop bestaat, maar is dit niet bekend bij het grote publiek. De makelaars kunnen de woning direct aan de juiste zoekenden aanbieden.

Hoe kan ik mij inschrijven als woningzoekenden?

Inschrijven als actieve woningzoekende is gratis en vrijblijvend. Zodra je je inschrijft, vullen wij voor jou een zoekprofiel in. Denk hierbij aan de locatie, het aantal kamers en natuurlijk de prijscategorie. Zodra er een geschikte woning in de (stille) verkoop gaat, krijg je hier een melding van. Jij bent dus als een van de eerste op de hoogte van het nieuwe aanbod.

Hoe gaat de ‘normale’ route met plaatsing op funda?

Als een huis in de actieve verkoop gaat, dan komt er een pagina op Funda. Het begin van de route is wel ongeveer hetzelfde. De woning wordt eerst in het NVM-systeem aangemeld, maar nog niet meteen op Funda getoond. Dit loopt namelijk niet synchroon. De verkopend makelaar kan met de verkoper bepalen wanneer de woning in het NVM-systeem zichtbaar is, en wanneer op Funda. Ook hier kun je dus als actieve woningzoekende een klein voordeel aan hebben.

Wil je je huis in de stille verkoop zetten? Of ben je actief op zoek naar een woning? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of advies.

Recente blog items

Energielabel bepalend voor leenmogelijkheden: hoe zit dat?

Het energielabel van de woning speelt nu een belangrijke rol in het verkrijgen van een hypotheeklimiet.

ERA, NVM én MVA: wat zijn de voordelen voor jou?

Wij zijn ERA makelaar en aangesloten bij de NVM en MVA, hier leest u wat de voordelen

123ERAmakelaar in Amsterdam Noord

123ERAmakelaar in Amsterdam Noord, opgericht in 2009 is niet alleen expert in Noord, maar ook in andere

Inschrijven voor de nieuwsbrief