Buikslotermeerplein, het (nieuwe) Hart van Noord

Amsterdam Noord verandert in hoog tempo. Op veel locaties wordt gebouwd of wordt gewerkt aan plannen om hiermee te beginnen. Een stadsdeel met zoveel nieuwe woningen en dus ook bewoners, verdient een echt stadscentrum. Die rol is weggelegd voor het Buikslotermeerplein. Dit is een straat, plein en gebied in de Buikslotermeerpolder. Het merendeel van het gebied wordt in beslag genomen door winkelcentrum Boven ’t Y, het grootste in het stadsdeel.

 

De uitstraling van het Buikslotermeerplein verdient vernieuwing. Dit vindt ook de gemeente die al jaren druk bezig is met een plan om het gebied levendiger en groener te maken. Daaruit wordt in elk geval duidelijk dat het gebied een enorme metamorfose zal ondergaan. Het winkelcentrum moet dankzij modernisering een nieuw publiek aanspreken en daaromheen wordt volop gebouwd. Zo moet het gebied uitgroeien tot een levendig ‘Hart van Noord’, met meer ruimte voor wonen, werken, groen, winkelen en uitgaan. De gemeente wil de bouw van ongeveer 2.400 woningen mogelijk maken.

Meer naamsbekendheid en aantrekkingskracht

De ambities voor het gebied zijn groot, maar voor de meeste Noorderlingen is het Buikslotermeerplein al sinds jaar en dag hét centrum van Noord. Hier komt men voor de dagelijkse boodschappen, om te winkelen en te ontmoeten. Veel bussen door, van en naar Noord komen hier langs. Met de komst van de Noord/Zuid-lijn is het centrum nog beter bereikbaar geworden en heeft het Buikslotermeerplein meer naamsbekendheid en aantrekkingskracht gekregen in de rest van de stad.

Onze eigenaar Ramon Brouwer heeft deelgenomen aan gesprekken waarin de toekomst van Noord centraal stonden. Daarnaast is 123makelaar actief betrokken bij vergaderingen en bijeenkomsten over het Centrumgebied Amsterdam Noord. Continu wordt er gebrainstormd over wat verbeterd kan worden en wat nu écht een toevoeging is voor Noord. Uiteindelijk moet het Buikslotermeerplein dé trekpleister van Noord worden.

 

Ben je geïnteresseerd in het woningaanbod op en rondom het Buikslotermeerplein? Neem eens een kijkje tussen onze projecten in Noord of neem contact met ons op!

Recente blog items

Meer, sneller, hoger: koopwoningmarkt in stroomversnelling

De woningmarkt zit weer in een stroomversnelling. Snellere verkoop en hogere prijzen.

De kracht van een persoonlijke woningwebsite: de ideale verkooptool.

123ERAmakelaar biedt een unieke verkooptoop aan, een eigen woningwebsite

Wat betekent het Hoofdlijnenakkoord voor woning(ver)kopers?

Het te verwachten regeringsbeleid voor de woningmarkt en de impact op woningeigenaren en (ver)kopers.

Inschrijven voor de nieuwsbrief