Verkocht onder voorbehoud: Oostzanerdijk 92, 1035 RG Amsterdam

€ 400.000,- k.k.

Verkocht onder voorbehoud

Verkocht onder voorbehoud: Oostzanerdijk 92, 1035 RG Amsterdam

€ 400.000,- k.k.

Beschrijving

Lees meer
YMERE VERKOOPT HALF VRIJSTAANDE DIJKWONING OP EEN PERCEEL GROND VAN CIRCA 544 m2. GELEGEN IN AMSTERDAM-NOORD MET EEN RENOVATIEVERPLICHTING EN EEN ZELFBEWONINGSCLAUSULE.

Deze half vrijstaande dijkwoning omvat momenteel circa 236 m² bebouwd vloeroppervlak verdeeld over een souterrain, de bel-etage of begane grond en de kapverdieping. De verkoper heeft de erfpacht afgekocht tot 1 juni 2050. De woning dient gerenoveerd te worden naar de eisen van de huidige tijd. U krijgt nu de kans een woning te kopen die u helemaal naar eigen wens kunt gaan verbouwen en inrichten of herontwikkelen. Het is aan de nieuwe eigenaar dit publiekrechtelijk (bestemmingsplan en omgevingsvergunning) en privaatrechtelijk (erfpacht) te regelen.

Ligging:
De woning ligt in het stadsdeel Noord, aan een rustige dijk die alleen gebruikt wordt voor bestemmingsverkeer. Dit oude en landelijke deel van Amsterdam (voormalig Oostzaan) kenmerkt zich door een grote diversiteit in bouwperiode en stijlen. Hierdoor is het straatbeeld afwisselend en er is voor ieder wat wils. Niet voor niets is dit deel van Noord zo geliefd.
De woning is zeer gunstig gelegen t.o.v. de ring A-10 en er zijn diverse voorzieningen zoals scholen, winkels, openbaar vervoer en sportfaciliteiten in de nabije omgeving aanwezig. Lekker fietsen en wandelen in het Twiske, maar ook dichtbij de IJ-oevers met leuke horecavoorzieningen.

Indeling:
Het object omvat drie bouwlagen. Op straatniveau komt u binnen en bereikt u via de hal de woonkamer met de mogelijkheid van een open keuken. De woonkamer heeft veel glas, waardoor veel lichtinval en een fraai uitzicht op de achtertuin. Middels de trapopgang bereik je de zolderverdieping met slaapkamer en bergruimten. Middels de trap naar het souterrain bereik je ook de leefruimte op het tuinniveau met sanitaire voorzieningen. Via de hal op het tuinniveau bereikt u een onbenoemde ruimte met een tweede ruime badkamer met uitzicht op de tuin. De woning heeft een flinke achtertuin van circa 435 m² met vrij uitzicht.

In de plattegrond is terug te zien wat het oorspronkelijke vloeroppervlakte van de dijkwoning is geweest ten tijde van de bouw (circa 119 m² en geel gearceerd). Het gedeelte dat niet gearceerd is (circa 117 m²), is zelf aangebouwd en uitgebreid. Verkoper geeft geen enkele garantie af met betrekking tot de juridische correctheid van deze bebouwing.

Oppervlakte:
De totale gebruiksoppervlakte van de oorspronkelijke woning is circa 119 m². De huidige bebouwing is circa 236 m² bvo. De erfpacht is vastgesteld op basis van 172 m² bvo. Het object staat op 544 m² grond.

Eigendomssituatie:
Er is sprake van een voortdurend recht van erfpacht, waarvan de canon is afgekocht tot 31 mei 2050. Op basis van 172 m² bruto vloeroppervlak is de canon van de erfpacht afgekocht. Op het recht van erfpacht zijn de algemene bepalingen van 1994 van de gemeente Amsterdam van toepassing.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Amsterdam, sectie AH, nummers 163 en 1615 respectievelijk groot 5 are en 32 centiare en 12 centiare.

Bijzonderheden:
- Zelfbewoningsclausule (bewoning voor eigen gebruik of ouders voor kinderen)
- Anti speculatiebeding (3 jaar) van toepassing.
- Renovatieplicht is van toepassing (binnen 24 maanden na leveringsdatum dienen de renovatie/verbouwingswerkzaamheden te zijn gestart).
- Koopakte ring Amsterdam voorzien van ouderdomsclausule
- Bebouwd oppervlakte huidige staat ca 236 m2
- Oorspronkelijk bebouwd oppervlak 119 m2 (geel gearceerd)
- Perceel grootte 544 m2
- Erfpacht gemeente Amsterdam, afgekocht tot 31 mei 2050.
- Algemene bepalingen 1994 van toepassing.
- Eigen CV ketel.
- Projectnotaris, Lubbers en Dijk, notarissen.
- Oplevering per direct.
- Beschermd welstandniveau

Bieden vanaf € 400.000,- kosten koper.

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 24729/4046169
Vraagprijs € 400.000,- k.k.
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 7 juni 2018
Laatste wijziging Donderdag 13 september 2018
Bouw
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1900
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 544 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 120 m²
Inhoud 330 m³
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 434 m²
Tuinoppervlakte 434 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2 (en 1 kelder)
Aantal kamers 3 (waarvan 1 slaapkamer)
Energieverbruik
Energielabel C
Energie-index 2,4
CV ketel
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Tuin aanwezig Ja

Kaart

Recent bekeken