Wat is stille verkoop en hoe komt mijn huis op funda?

Stille verkoop, hoe werkt het?

De verkopers die hun huis in stille verkoop zetten, willen graag hun huis verkopen maar willen niet dat de woning openbaar wordt aangeboden. Hier zijn verschillende redenen voor. Bijvoorbeeld dat zij niet willen laten weten dat zij gaan verhuizen, niet hun woning met foto’s vrij op het internet willen hebben, of zelfs dat zij de woning alleen aanbieden via makelaars om zodoende alleen serieuze gegadigden over de vloer te krijgen.

Bij stille verkoop komt er dus geen bord op het raam, geen advertentie in de krant of op social media en deze woning komt dus ook niet op funda. Via de NVM makelaar wordt de woning dan alleen aangeboden aan mensen die actief naar een dergelijke, specifieke woning zoeken. De mensen die dus ingeschreven staan als woningzoekenden in ons systeem. Dit is dus een zeer selecte groep. Het netwerk bestaat op dat moment dus alleen uit de woningzoekenden die bij ons ingeschreven staan en verkopers bij andere NVM makelaars. De woning wordt namelijk in het NVM (zoek) systeem aangemeld met een verkooptekst, foto’s en plattegronden. De prijs wordt niet altijd vermeld, dit kan ook een prijs op aanvraag zijn.

Hoe kan ik mij inschrijven als woningzoekenden?

Inschrijven als actieve woningzoekende is gratis en vrijblijvend. Zodra je je inschrijft vullen wij voor jou een zoekprofiel in waarin jouw woningwensen worden verwerkt. Denk hierbij aan de locatie, het aantal kamers en, niet onbelangrijk, de prijscategorie. Zodra er een woning in de (stille) verkoop gaat word jij real time op de hoogte gebracht als de woning binnen jouw zoekprofiel valt. Jij bent dus als een van de eersten op de hoogte van de aanbieding van deze woning. Het kan altijd gebeuren dat de verkoper op een later tijdstip alsnog besluit om de woning in de actieve verkoop te zetten, bijvoorbeeld als het aantal bezichtigingen tegenvalt of de biedingen tegenvallen. Maar als aangemelde woningzoekende ben jij altijd als een van de eersten op de hoogte.

Hoe gaat de normale route van verkoop van huis tot plaatsing op funda?

Als een huis niet in de stille verkoop gaat maar in de gewone verkoop dan komt uiteindelijk het huis wel op Funda. Het begin van de route is wel ongeveer hetzelfde. De woning wordt in het (zoek) systeem van de NVM makelaars aangemeld, maar op dat moment worden ze nog niet meteen op Funda getoond, dit loopt namelijk niet synchroon. Dagelijks wordt het aanbod geüpload naar Funda, de verkopend makelaar kan met verkoper bepalen wanneer de woning in het (zoek)systeem van de NVM makelaar zichtbaar is, en wanneer op Funda. Hier kun je dus als actieve woningzoekende een klein voordeel aan hebben.
Dus ben je actief op zoek naar een woning, schrijf je dan nu gratis en vrijblijvend bij ons in. 

Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of advies.

Recente blog items

Broker’s Opinion of Value (BOV)

Hoewel veel makelaars ook taxateurs zijn, zijn deze beroepen niet hetzelfde. Het is belangrijk om het verschil

Wet Goed Verhuurderschap

Ontdek de belangrijkste regels van de Wet Goed Verhuurderschap en zorg dat je als verhuurder volledig voldoet

Veel nieuwe regels op de woningmarkt

In een sterk wisselende woningmarkt sta je als woningeigenaar vaak voor lastige beslissingen.123makelaar geeft u graag een

Wat is stille verkoop en hoe komt mijn huis op funda?

Hoewel veel makelaars ook taxateurs zijn, zijn deze beroepen niet hetzelfde. Het is belangrijk om het verschil

Van buy to let naar keep to let (move to let), een nieuwe kans voor u?

De overgang van "buy-to-let" naar "move-to-let" of "keep-to-let" wordt overwogen om aan de veranderende marktomstandigheden aan te

Inschrijven voor de nieuwsbrief