Blog 2: verkoop van voormalige huurwoningen in Noord

Blog 1
123makelaar bestaat 10 jaar

123makelaar viert dit jaar haar tiende verjaardag! Een reden voor een feestje natuurlijk, maar ook een moment om terug te blikken op tien bijzondere jaren. Niet alleen 123makelaar, maar ook Amsterdam-Noord heeft in deze korte tijd grote veranderingen doorgemaakt. Dit jaar zullen wij met jullie door middel van tekst, foto’s en video’s terugblikken op de bijzondere momenten, ontwikkelingen en samenwerkingen die in deze tien jaar hebben plaatsgevonden.

Het is voor 123makelaar allemaal begonnen op het Stork-terrein te Amsterdam-Noord. Dit bedrijventerrein wordt ook wel “De Overkant” genoemd. Deze naam heeft het terrein niet zomaar gekregen. Vroeger werd er naar dit stadsdeel gerefereerd als “De Overkant”; een plek ver weg, waar je eigenlijk niet moest willen komen. Amsterdammers uit andere delen van de stad zagen Noord niet als onderdeel van Amsterdam, het IJ scheidde Noord ten slotte van de rest van de stad.

Aan datzelfde IJ, in een klein kantoortje aan de achterkant van het Stork-terrein met prachtig uitzicht op het IJ, werd in november 2009 123makelaar opgericht. De vastgoedcrisis lag inmiddels op de loer, toen één van de oprichters Ramon Brouwer werd gevraagd onderdeel van het projectteam te worden dat het Stork-terrein nieuw leven in zou blazen. Zijn ruime ervaring met transformaties van kantoorgebieden en bedrijventerreinen maakte hem de aangewezen persoon voor dit team. De eerste opdracht was om de objecten op het terrein te taxeren voor de opstalverzekering. Hier bleef het echter niet bij. De 30.000m2 aan lege bedrijfsruimte moest gevuld worden.

De allereerste bedrijfsruimte op het terrein werd verhuurd aan Restaurant Stork, dat zich tegenwoordig nog steeds op dit terrein bevindt. Horeca staat gelijk aan gezelligheid en bedrijvigheid en dit trekt mensen én andere bedrijven aan! 123makelaar had inmiddels haar intrede gedaan in het bekende kantoor en om de verhuur van de eerste ruimte te vieren deden wij een bijzondere marmeren tafel cadeau aan het restaurant. Deze tafel staat symbool voor de start van de opbouw van het Stork-terrein. Bovendien betekende dit dat er altijd een tafel gereserveerd zou zijn voor 123makelaar in Restaurant Stork!

Inmiddels, 10 jaar later, heeft 123makelaar het gehele terrein verhuurd en hebben een groot aantal verschillende creatieve bedrijven zich aan “De Overkant” gevestigd. Ramon heeft vanaf de start een belangrijk aandeel gehad in het ontwikkelplan en is tijdens de verdere opbouw en ontwikkeling van het terrein altijd nauw betrokken gebleven. Van kleine startende ondernemingen tot grote spelers als de grootste Foodmarkt van Amsterdam, de Kromhouthal en natuurlijk 123makelaar; de “Overkant” niet langer een onbekende plek waar niemand wil komen. Noord bruist en is nog lang niet klaar met zich verder te ontwikkelen. Steeds meer mensen uit andere stadsdelen besluiten om in Amsterdam-Noord een huis te kopen en ook steeds meer bedrijven willen zich vestigen in Noord. De aansluiting met de rest van Amsterdam is door de vele ontwikkelingen en de komst van bijvoorbeeld de Noord-Zuidlijn enorm verbeterd en de populariteit van Noord blijft stijgen. Haar negatieve imago heeft Noord in de afgelopen tien jaar dus flink van zich afgeschud en is zelfs uitgegroeid tot één van de meest populaire stadsdelen van Amsterdam.

Het kantoor van 123makelaar toen (2009)

Het kantoor van 123makelaar toen (2009)

Het kantoor van 123makelaar nu (2019)

Het kantoor van 123makelaar nu (2019)

De Kromhouthal toen (2009)

De Kromhouthal toen (2009)

De Kromhouthal nu (2019)

De Kromhouthal nu (2019)

De locatie en het parkeerterrein van de Jumbo Foodmarkt toen (2009)

De locatie en het parkeerterrein van de Jumbo Foodmarkt toen (2009)

De locatie en het parkeerterrein van de Jumbo Foodmarkt nu (2019)

De locatie en het parkeerterrein van de Jumbo Foodmarkt nu (2019)

De entree Jumbo Foodmarkt toen (2009)

De entree Jumbo Foodmarkt toen (2009)

De entree Jumbo Foodmarkt nu (2019)

De entree Jumbo Foodmarkt nu (2019)