Blog 2: verkoop van voormalige huurwoningen in Noord

Blog 4: Woningcrisis door coronacrisis?

Blog 3
Het Buikslotermeerplein

Het zal je wellicht al opgevallen zijn, maar de afgelopen jaren is er een hoop veranderd in Amsterdam-Noord. Op vele plekken worden nieuwe woningen gebouwd of wordt gewerkt aan plannen om hiermee te beginnen. Voor een stadsdeel met zoveel nieuwe woningen en ontwikkelingen is het belangrijk om een centraal punt te hebben; als het ware een nieuw stadscentrum, maar dan voor Amsterdam-Noord. Die rol is weggelegd voor het Buikslotermeerplein.

Voor de “nieuwe Noorderling” of iemand die nooit eerder in Amsterdam-Noord is geweest, klinkt het Buikslotermeerplein misschien niet bekend. Voor de “echte Noorderlingen” is dit winkelcentrum en sinds kort gloednieuwe centrum van Amsterdam-Noord al jarenlang een begrip. Hoewel het plein deze rol pas sinds een aantal jaren publiekelijk toebedeeld heeft gekregen, is het Buikslotermeerplein voor de meeste Noorderlingen al sinds jaar en dag dé centrale plek van Noord. Hier komt men voor de dagelijkse boodschappen en fun shopping, vrienden worden ontmoet en bussen naar het centrum en andere delen van de stad stoppen hier. Uiteraard is dat laatste sinds de komst van de Noord/Zuidlijn een stuk makkelijker geworden! Bovendien heeft de Noord/Zuidlijn het Buikslotermeerplein een naamsbekendheid van een ongekende schaal gegeven. Men kan niet langer om het plein heen.

De uitstraling van het Buikslotermeerplein verdient vernieuwing. Dit vindt ook de gemeente Amsterdam die al jarenlang druk bezig is een plan te ontwikkelen voor dit nieuwe centrum van Amsterdam-Noord. Grootse plannen, zoals een bioscoop, een uitgebreide promenade met vele winkels en nog meer nieuwbouw in de nabije omgeving, komen aan bod in het voorstel dat inmiddels al meerdere keren op tafel is gelegd om er vervolgens weer vanaf geveegd te worden. Echter, de bouw van de bioscoop is inmiddels in volle gang en er wordt hard gewerkt aan de realisatie van een heus cultuurplein!

Als “Noorderling” is ook 123makelaar erg benieuwd hoe het Buikslotermeerplein er over bijvoorbeeld vijf, tien of vijftien jaar uit zal komen te zien. Onze eigenaar Ramon is bovendien onderdeel geweest van gesprekken, waarin de toekomst van Amsterdam-Noord centraal stonden. Daarnaast is 123makelaar actief betrokken bij vergaderingen en bijeenkomsten over het Centrumgebied Amsterdam Noord. Continu wordt er gebrainstormd over wat verbeterd kan worden en wat nu écht een toevoeging kan zijn voor Noord. Uiteindelijk moet het Buikslotermeerplein, of “Centrum Noord”, dé blikvanger van Noord worden die niet onderdoet voor bijvoorbeeld het centraal station van Amsterdam.

Mocht je nu geïnteresseerd zijn in het woningaanbod op en rondom het Buikslotermeerplein en het Centrum van Amsterdam-Noord? Neem eens een kijkje tussen onze projecten in Noord of neem contact met ons op!

Buikslotermeerplein
Buikslotermeerplein
Buikslotermeerplein
Buikslotermeerplein